Training

Op deze pagina publiceren wij i.s.m. Run2Day diverse mogelijkheden als je wilt gaan trainen voor een eerste 5  of 10 kilometer, een halve of een hele marathon. Of als je gewoon lekker wilt trainen in een groep. Uiteraard bieden de atletiekverenigingen in de regio 033 ook mogelijkheden.

Beginner:
In dit schema wissel je hardlopen af met wandelen. Op deze manier kunnen je gewrichten, spieren en pezen rustig wennen aan de constante schokbelasting. Zo bouw je geleidelijk conditie op en voorkom je blessures. Lees verder ….

5-10 km schema:
Het mooie van hardlopen is dat als je eenmaal een goede basis hebt, het stukken makkelijker gaat. Vaak wil je dan opeens verder of harder lopen. Heb je het beginnersschema gevolgd en heb je de smaak te pakken? Met dit schema helpt Run2Day je naar de 10 km. Lees verder …

10-15 km schema:
Met dit schema bouw je van 10 km op naar 15 km. Als je na dit schema de smaak te pakken hebt kun je trainen voor de halve marathon.
Vind je 15 km ver genoeg? Dit schema is ook geschikt om je snelheid op de 10 km en 15 km te verbeteren. Lees verder ….

Halve marathon schema:
Met dit schema bouw je van 10 km naar de halve marathon. Als je lange afstanden loopt is het extra belangrijk dat je goed eet en drinkt. Zowel voor de prestatie als het herstel. Groente en fruit mogen niet ontbreken op je menu, evenmin als koolhydraten, eiwitten en goede vetten. Drink gedurende de dag minstens 1,5 tot 2 liter water. En vergeet niet: rust is net zo belangrijk als trainen. Lees verder …

Marathon (42km) schema:
Met dit schema train je voor je eerste marathon. Als je lange afstanden loopt is het extra belangrijk dat je goed eet en drinkt. Een gezond en gevarieerd eetpatroon is noodzakelijk om goed te presteren én herstellen. Groente en fruit mogen niet ontbreken op je menu en zorg dat je voldoende koolhydraten, eiwitten en goede vetten binnenkrijgt. Drink gedurende de dag minstens 1,5 tot 2 liter water. En vergeet niet: rust is net zo belangrijk als trainen. Lees verder …

Running Crew Run2Day
Elke zaterdagochtend om 10 uur vertrekt de Amersfoort Running Crew vanuit de winkel aan de Grote Haag in Amersfoort om een uur te gaan hardlopen. Deelname is gratis en harlopers van elk niveau kunnen deelnemen. Je hoeft je niet aan te melden, je hoeft alleen iets voor 10 uur aanwezig te zijn en je goede humeur meenemen!

Onder leiding van een ervaren trainer zal elke week aandacht besteed worden aan een goede warming-up, loopscholing, een kern (interval en/of duurloop) en een cooling-down. Dit alles op een leuke en ontspannen manier.