Beweegrondjes

Verspreid door Amersfoort zijn verschillende routes uitgezet, variërend van 3 tot 9 kilometer. Gewoon heerlijk een rondje hardlopen of wandelen langs een veilige, afwisselende route, vlakbij huis. Trainen op afstand en tijd kan ook: de kilometers (per 100 meter) staan onderweg aangegeven. De beweegrondjes zijn een initiatief van de Stichting Marathon Amersfoort en de gemeente Amersfoort in samenwerking met Run!033.com en gezondheids- en welzijnsinstellingen in Amersfoort.

In and around Amersfoort you’ll find various trails for running, varying from 3 to 9 kilometers. The distances (per 100 meters) are indicated on the pavement. The running trails are an initiative of the Marathon Amersfoort and the municipality of Amersfoort in collaboration with Run!033.com and health and welfare institutions in Amersfoort.

Rondje Soesterkwartier
Deze nieuwe beweegroute van bijna 3 kilometer ligt rond de Groengordel tussen het Soesterkwartier en de Isselt. Naast speel-en sportruimte is deze groene rand langs de Amsterdamseweg ook een verbinding voor vlinders en andere dieren. Het westelijke kidsrondje van 1,2 kilometer kan je lopen zonder over te steken. Je loopt langs het Cruijffcourt waar een watertappunt is. Het oostelijke rondje komt langs sportvelden. Geopend 26 oktober 2019.

Bekijk hier het rondje op Strava (segment). View the running trail on Strava (segment) here.

Rondje Leusderkwartier
Dit Beweegrondje is 3,4 km en mede mogelijk gemaakt door de Gezonde Wijk Amersfoort Zuid, waarbij samengewerkt wordt aan gezondheid en zorg en welzijn met elkaar verbonden worden. Het Beweegrondje in Amersfoort Zuid draagt bij aan één van de wijk speerpunten van de Gezonde Wijk: ‘Bewegen stimuleren’. De beweegrondjes worden ondersteund door de Stichting Marathon Amersfoort en RUN!033.com Geopend 11 april 2017.

Bekijk hier het rondje op Strava (segment). View the running trail on Strava (segment) here.


Rondje Zielhorst

Het beweegrondje Zielhorst is in december 2016 geopend. Het beweegrondje is 3,2 km en mede mogelijk gemaakt door KeiVitaal Zorgverleners i.s.m. SRO, de gemeente Amersfoort, de Bas van de Goor Foundation en het Jeugd Sport Fonds.  Het startpunt vind je bij Wijkcentrum ‘t Middelpunt, Spinetpad 2, Amersfoort. Geopend 15 december 2016.

De route staat ook als segment op StravaView the running trail on Strava (segment) here.

Rondjes Vathorst
De Beweegrondjes Vathorst zijn 3 kilometer en 4 kilometer lang. De route is mede mogelijk gemaakt door Vathorst Gezond!, het medisch centrum aan de Wervershoofstraat 361. Geopend 23 september 2016.
Strava segment route 4 km.
View the running trail on Strava (segment) here.
Geen Strava segment route 3 km.

Rondje binnenstad
Het Beweegrondje Binnenstad is een parcours van 3 kilometer, langs water, oude stadsmuren en monumentale bomen. Het startpaneel van de route staat bij de Kei, Arnhemsestraat. De route is mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO. Geopend 23 september 2014.

Bekijk hier het Strava segment van het rondje. View the running trail on Strava (segment) here.

Rondje Meridiaan
Het Beweegrondje Meridiaan is een afwisselend parcours van 2,3 kilometer, langs wel vijf speelplekken. De route start op het speelterrein van Orion. De route is mede mogelijk gemaakt door B.Slim Amersfoort
Geopend 13 januari 2016.

Bekijk hier het Strava segment van het rondje.
View the running trail on Strava (segment) here.

Rondje Berg Zuid
Het Beweegrondje Berg Zuid is 3,5 kilometer, en start op de Leusderweg ter hoogte van voetbalvereniging Amsvorde. Ter hoogte van de Pasteurstraat kan worden overgestapt op het beweegrondje Leusderkwartier (3,4 km). De route Berg Zuid is mede mogelijk gemaakt door Gezonde Wijk Amersfoort. Geopend 16 mei 2018.

Bekijk hier het Strava segment van het rondje.
View the running trail on Strava (segment) here.


Rondje De Hoef 4 km

Het Beweegrondje op bedrijventerrein De Hoef is 4 kilometer, en start bij station Amersfoort Schothorst op het Inputplein.  Via de tunnel onder het station kan worden overgestapt op het Rondje Zielhorst (3,2 km) De route Hoef is mede mogelijk gemaakt door Raet Amersfoort. Geopend 25 januari 2018.

Bekijk hier het Strava segment van het rondje.
View the running trail on Strava (segment) here.

Verwacht:
De komende jaren zet de Stichting Marathon Amersfoort, en het hardloopplatform RUN!033.com en samen met de gemeente Amersfoort en de Buurtsportcoaches Amersfoort, routes uit in Amersfoortse wijken. In de planning staan ook het beweegrondje Randenbroek/Dorrestein, Nieuwland en Station Amersfoort Centraal/Dierentuin.