Bevrijdingsvuur van Wageningen naar Amersfoort gerend

Vanmorgen 5 mei om 8 uur zijn Mik Borsten, Jochem Weijzen, Henk ter Horst, Koen van Dijk, Stan Bekker, Roy Merkenhof, en (in estafette) Valerie en Ilona Joesten bij Hotel De Wereld in Wageningen gestart met hun run van 42 kilometer om het bevrijdingsvuur naar Amersfoort te brengen. Let wel; geen brandende fakkel maar het beeldmerk in de vorm van een fakkel van het ‘Nationaal Comit├ę 4 en 5 mei’.
Klokslag middernacht is het bevrijdingsvuur op het 5 Mei Plein ontstoken door de Wageningse burgemeester Geert van Rumund. Daarna startten diverse loopgroepen voor de run naar gemeenten in het hele land om het vuur te overhandigen aan de burgemeesters van hun eigen gemeente. Voor de overdracht onder de OLV Toren in Amersfoort liep de groep eerst langs Kamp Amersfoort aan de Laan 1914, waar de lopers werden ontvangen door Willemien Meershoek, directeur van museum Kamp Amersfoort. De Amersfoortse lopers zijn lid van Loop.nu, Henk ter Horst is skeeleratleet van de Amersfoortse IJsvereniging AIJV. Op de foto van links naar rechts Mik Borsten, burgemeester Lucas Bolsius en Henk ter Horst.