Triathlon en Altis gaan meer samenwerken

Met de 2.500 leden van de beide atletiekclubs Triathlon en Altis telt Amersfoort op atletiekgebied bijna de grootste atletiek community van Nederland. Dat de clubs na 36 jaar (AV Triathlon is in 1984 ontstaan als afsplitsing van Atletiekvereniging Altis) weer met elkaar in gesprek gaan biedt onder het adagium ‘samen sterk’ nieuwe kansen voor de atletieksport in Amersfoort.
Zo is er nu een gezamenlijke ‘ambitie’ opgesteld, met als doel ‘iedereen in en rond Amersfoort zo optimaal mogelijke omstandigheden te bieden op gebied van atletiek, triatlon, wandelen, hardlopen, bootcamp en/of een verwante duursport’. De eerste stap is inmiddels gezet met het oprichten van een stichting voor gebruik en beheer van de beide atletiekaccommodaties in Birkhoven en aan de Schothorsterlaan. Zodra het weer mogelijk is willen de beide clubs werken aan een platform waarmee een beter en breder aanbod moet ontstaan voor topsporters, wedstrijdsporters, recreanten en starters.

foto: de atletiekbaan aan de Schothorsterlaan (foto Altis)