Koen van Dijk en Lorraine Ravestein winnen natte editie Bergcross

Koen van Dijk heeft zondag overtuigend de Amersfoortse Bergcross gewonnen. Na zijn vier rondjes van 2,2 km over het zware parcours kwam hij in 30:37 over de finish. Bij de dames kwam Lorraine Ravenstein als eerste over de meet in een tijd van 27:20. De dames liepen drie rondjes van 2,2 km. In het Run033.com klassement gaan bij de heren nu aan de leiding achtereenvolgens Bas van der Heijden, Arthur Wierenga en Rik Wolswinkel. Bij de dames is de stand na de Bergcross van zondag: Jacoline van der Klip, Sandra Wassink en Charlotte Marijn. De volgend wedstrijd die meetelt voor het klassement is de Veluwepoortloop Nijkerk (5 en 10 km) georganiseerd door AV Nijkerk op zaterdag 14 maart. De start is bij voormalig Bad Bloemendaal, finish op de atletiekbaan van Av Nijkerk.
foto: De Amersfoortse Pauline Rinsema (516) wordt op de hellingen van Klein Zwitserland achtervolgd door Jolanda Regout uit Zwolle (515). foto Harry van t Veld.