Bekijk de regio loopkalender van 2020 op RUN!033

Nog enkele dagen en 2020 is een feit. In het nieuwe jaar toont de regiokalender van RUN!033 maar liefst 20 hardloopwedstrijden, 4 triatlons en een nieuwe duatlon. Av Nijkerk heeft het initiatief genomen om op zaterdag 15 februari een ‘flits’ duatlon te organiseren: 3,7 km hardlopen, 12 km (onverhard) fietsen en 3,7 km hardlopen. Runners die alleen willen lopen kunnen deelnemen met een fietsmaatje; inschrijven als duo is ook mogelijk. Voor de doorgewinterde hardlopers die een 21 of 42 km willen lopen organiseert de Marathon Amersfoort op zondag 26 januari een trainingsmarathon rondom Amersfoort. Beide afstanden finishen in sportcomplex Amerena.
De eerste wedstrijd die ook meetelt voor het RUN!033 klassement is al snel; de Florijn Winterloop in Woudenberg (foto), zaterdag 4 januari. Vorig jaar nog telde deze klassieker op de RUN!033 kalender ruim zeshonderd deelnemers, finishte Lars Cazander bij de heren als eerste op de 10 Engelse mijlen en mocht Saskia van Vugt als eerste dame het podium beklimmen. Behalve een 10 Engelse mijlen staan er een 10 km, een 5km en een kinderloop op het programma.