Koude Polderloop Nijkerk houdt het droog

Iets meer dan 250 deelnemers stonden afgelopen zaterdag aan de start voor de Koude Polderloop met een parcours door polder van Arkemheen en langs en over de Zeedijk en ook dit jaar weer georganiseerd door Loopgroep 2000. Na een flink natte vrijdag waren de omstandigheden in de polders van Nijkerk deze zaterdag een stuk beter. De 5 kilometer is bij de heren gewonnen door Alex Frederico uit Utrecht (16.41) en bij de dames door Jeanine van de Klashorst (19.08), ook uit Utrecht. De eerste plek op de 10 bij de heren ging naar Maarten van Zetten uit Zoetermeer (31.57). Bij de dames mocht Jacelyn Gruppen uit Stuifzand de hoogste trede van het podium beklimmen (36.15). De tussenstand van het nieuwe RUN!033 circuit 2019/2020 wordt binnenkort gepubliceerd. De volgende wedstrijd op de kalender is de Amersfoortse Kerstmannenloop op vrijdag 20 december (hier zijn geen punten te behalen) gevolgd door de Florijn Winterloop in Woudenberg op zaterdag 4 januari.
(foto: Harry van t Veld)