Winnaars senioren en junioren gehuldigd tijdens 10e Amersfoort Sportgala

Op maandag 25 november is theater De Flint tot in de late avond gevuld met sporters en sympathisanten. Amersfoorts talent in de sport, topsporters en succesvolle recreatieve sporters uit de Keistad worden feestelijk gehuldigd tijdens de tiende editie van het Amersfoort Sportgala. De sportman/-vrouw, sporttalent en sportploeg van het jaar worden op die avond bekend gemaakt. De winnaars van het RUN!033 circuit zijn al bekend. Aan de drie beste senioren en junioren van de competitie over 23 regionale hardloopwedstrijden worden vlak voor aanvang van het hoofdprogramma de bekers en prijzen uitgereikt.

Emma Landman, met 1.541 punten winnares van het junioren meisjesklassement, ontvangt dan haar eerste prijs. Afgelopen vrijdagavond was de 14-jarige junior atlete te gast in het radioprogramma EVA Sport. Haar prestatie is niet zonder inspanning tot stand gekomen. “Ik train drie keer per week met de groep van Aart Stigter”, zegt Emma. “Een heuveltraining voor meer kracht, een intervaltraining voor snelheid en op zaterdag een duurloop tot zo’n negen kilometer. Ik loop wedstrijden tot max 5 kilometer en probeer volgend jaar onder de 20 minuten grens te duiken.”

Yordi Druijff (17 jaar) krijgt op het sportgala de grootste beker vanwege zijn eerste plek bij de jongens junioren. Druijff won ook afgelopen jaar het circuit. “Ik ben rustig aan het opbouwen en richt me vooral op de korte afstanden om zo meer snelheid te ontwikkelen. Dus veel trainen op de baan en op de weg. Komende maanden neem ik deel aan het nationaal crosscircuit.” Winnaar bij de heren senioren is geworden Daan van Doorn, vorig jaar nog tweede achter Koen van Dijk, en nu eerste met 3.054 punten. De beide andere podiumplaatsen zijn bij de heren zijn voor Rik Wolswinkel en Frank Faber. Eerste dame in het RUN033 circuit is geworden triatlete -en sportvrouw van het jaar 2018- Jony Heerink. In het RUN033 circuit bij de dames zijn Milou Smellink en Sietske Altena respectievelijk tweede en derde geworden.

Het RUN033.com circuit, naar een idee van de huidige sportwethouder Hans Buijtelaar, wordt onderhouden door de Amersfoorters Mik Borsten, Jaap Hengeveld en Martijn Broekman. Gedurende het hele jaar worden alle uitslagen van de ruim twintig hardloopwedstrijden in de regio vermeld, wordt een loopagenda gepubliceerd en wordt een tussenklassement bijgehouden. Het doel van het circuit is het hardlopen in en om Amersfoort op de kaart te zetten.

Dit artikel is woensdag 20 november verschenen in De Stad Amersfoort