Na Vathorstrun nog twee wedstrijden te gaan in RUN!033 circuit

Bij de Vathorstrun stonden vandaag in totaal vijfhonderd deelnemers aan de start. Aan het programma van de loop in de wijk Vathorst, met als goed doel de stichting ALS, is dit jaar voor het eerst ook een halve marathon toegevoegd, een afstand met 68 finishers. Winnaar op de 21 km bij de heren werd Bert Ruitenbeek in 01:17:39. Eerst dame was Tamara Ploeg met 1:39:05. De 10 kilometer bij heren was voor Wouter van Rossum, hij finishte in een tijd van 37:51. Eerste dame werd Evelien van den Broek in 45.05. Bij het RUN!033 circuit gaan bij de heren op dit moment aan de leiding Daan van Doorn, Rik Wolswinkel en Frank Faber. Bij de dames Milou Smellink, Sietske Altena en Larissa Mars. In het RUN!033 circuit zijn nog twee wedstrijden te gaan tot het eindklassement kan worden opgemaakt: zaterdag 12 oktober de Arkervaartloop in Nijkerk en op zondag 27 oktober de Vlasakkerloop Amersfoort. De winnaars van het RUN!033 klassement 2018/2019 worden maandag 25 november gehuldigd tijdens het Amersfoort Sportgala in theater Flint. Na de Vlasakkerloop worden de winnaars uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de live radio-uitzending van EVA Sportradio op vrijdag 1 november tussen 20 en 22 uur en gepresenteerd door Arjan Klaver en Jaap Hengeveld.

Op de foto Milou Smellink, eerste dame op de 5 km. (foto: Harry van t Veld)