Nieuw beweegrondje in Groengordel Soesterkwartier

De onlangs gepubliceerde Vrijetijdsmonitor laat zien dat sporten in Amersfoort vooral in de openbare ruimte wordt beoefend. Ruim de helft van de inwoners sport in ongeorganiseerd verband (dus zonder clublidmaatschap) en doet dit door te hardlopen, wandelen of fietsen op de openbare weg, en in en om parken in de stad. Sinds 2013 heeft de gemeente in samenwerking met de Marathon Amersfoort een zevental beweegrondjes uitgerold met als doel om sporten en bewegen in de openbare ruimte te bevorderen. “Het allereerste rondje is nog steeds ‘by far’ het meest gelopen rondje”, zegt Jaap Hengeveld woordvoerder van de stichting Marathon Amersfoort. “Het is een 3 kilometer rondje met start en finish bij de Kei aan de Stadsring. Met de data van bepaalde sport-apps kunnen we vrij goed monitoren hoe vaak er gebruik van wordt gemaakt.” Lees verder op De Stad Amersfoort. Opening beweegrondje Soesterkwartier donderdag 26 september, 16.00 uur, Berkelstraat
Foto Jaap Hengeveld en Lisanne Huijzendveld, foto Peter Putters.