Zesde Welloop voor goed doel in Nepal

Donderdag 12 september is in Hoevelaken de 6e editie van de Welloop georganiseerd. De run is een initiatief van Unica ten bate van de Unica Foundation, een stichting waarmee het installatiebedrijf hulpprojecten ondersteund in ontwikkelingslanden. In Nepal zijn door de stichting inmiddels al meer dan 60 projecten gerealiseerd, waarmee ruim 40.000 mensen zijn geholpen. Van deze Welloop editie komen alle sponsoropbrengsten ten gunste van een project in Ramkot, dat 335 huishoudens en 2.000 inwoners voorziet van watervoorzieningen en toiletten. Om klokslag half zes gingen medewerkers van Unica en een aantal toeleveranciers van start voor een uur hardlopen waarbij bij elk rondje (900 meter) een polsbandje werd verzameld. De organisatie van de run was in handen van Floor Visser. Maggie Wallet verzorgde de warming-up van de bijna 100 deelnemers. Vorig jaar werd door Ramesh Paudyal, Country Manager van de Unica Foundation (hier op de foto met speaker Jaap Hengeveld), een cheque van maar liefst € 33.000 in ontvangst genomen voor de projecten van de Foundation. Paudyal heeft ook deelgenomen aan de run. De verwachting is dat ook met deze 2019 editie een dergelijk bedrag wordt gehaald.