Zonnige Dorpsloop Hoevelaken met nieuw parcours

De Dorpsloop Hoevelaken van afgelopen zaterdag 31 augustus is onder flink zonnige omstandigheden gelopen. Ook de sfeer rondom het jaarlijkse loopevenement was weer uitstekend. Na een warming-up van een tiental minuten gingen om 10.00 uur ruim 100 sportieve deelnemers van start voor de 5 kilometer (1 ronde) en de 10 kilometer (2 ronden). over een nieuw parcours. De lus liep via de Westerdorpsstraat en de Nijkerkerstraat, via het schaduwrijke Hoevelakese Bos waar een lus om tot de exacte afstand te komen was aangelegd. De 5 KM is bij de heren gewonnen door Edo van de Burgwal in 18.07, eerste dame was Tamara Ploeg, zij finishte in 21.49. Bas Ooink van Bootcampclub Hoevelaken liep de 5 km met een balk op zijn schouder (zie het videoverslag van Nijkerk Nieuws). De 10 km was bij de heren een makkelijke prooi voor Mervin van der Horst (35.10). Arjan Koorevaar (36.16) en Bert Ruitenbeek (36.36) werden tweede en derde. Bij de dames waren de eerste drie plekken voor Williene Gerritsen (47.20), Anna van Dam (48.50) en Hester Meijer (50.36) (zie foto).
In het RUN!033 circuit 2018/2019 gaan bij de heren aan de leiding Rik Wolswinkel, Daan van Doorn en Frank Faber. Bij de dames staan op 1, 2 en 3: Sietske Altena, Milou Smellink en Larissa Mars. De volgende wedstrijd binnen het RUN!033.com circuit is de Hulckesteinloop op woensdag 4 september. De fotografie van de Dorpsloop Hoevelaken is verzorgd door Tamara Boneschansker en te zien op Sportfoto033.nl