Hooglandse Dorpsloop én Eemmeerloop vieren 35e editie

De wegwedstrijd over 10 kilometer tijdens de 35e editie van de Klaverblad Hooglandse Dorpsloop op woensdagavond 15 mei is gewonnen door Koen van Dijk van Av Triathlon. In een tijd van 33.32 kwam hij over de finish, met ruime voorsprong op de nummer 2, Daan van Doorn van AV Pijnenburg (34.54). Derde overall bij de heren was Edwin de Vos, 35.58. Bij de dames ging de winst op de 10 km naar Milou Smellink van Av Altis, in 38.52. Tweede dame werd Sietske Altena van Av Triathlon 39.12, en derde Larissa Mars van Av Altis in 41.22. De wedstrijd ging over vijf ronden van 2 km door Hoogland. Op dit moment gaat bij het RUN!033 circuit bij de heren aan de leiding Rik Wolswinkel, en als tweede Daan van Doorn. Derde staat nu Co Post. Bij de dames staat Sietske Altena bovenaan. Tweede en derde zijn respectievelijk Larissa Mars en Jeanique de Graaf. De volgende wedstrijd in het RUN!033 circuit laat niet lang op zicht wachten: zaterdag 25 mei wordt door Quo Vadis de Eemmeerloop georganiseerd. Ook de Eemmeerloop in Bunschoten/Spakenburg wordt dit jaar voor de 35e keer georganiseerd.
Foto: Koen van Dijk (682) en Daan van Doorn (724) nemen de kop op de Zevenhuizerstraat (foto Harry van t Veld)