Eén groot sportief feest voor Amersfoort

De Obstaclerun Amersfoort op tweede paasdag was één groot sportief feest, waar jong en oud aan deelnam. Hoewel de organisatie een minimum leeftijd van 6 jaar adviseerde, was de jongste deelneemster drie jaar. Net als bij de eerste editie gingen op deze tweede paasdag zo’n achthonderd deelnemers van start voor een run over 2,5 of 4 kilometer. Dit jaar heeft de organisatie de startijden verruimd, de groepen verkleind tot dertig personen en de volgorde van de obstakels zo gemaakt dat er nagenoeg geen wachttijden voor de obstakels ontstonden. Het laatste obstakel op het Eemplein, de Tobbedansbaan was een succes. De vrijwillige brandweer van Amersfoort, aanwezig met een indrukwekkende brandweerwagen, sproeide water over deze glijbaan die eindigde in een verkoelende tobbe gevuld met water. Het waterspektakel op het Eemplein verleidde vooral de jonge deelnemers deze meer dan een keer te doen.