Garyi Hawery en Sietske Altena winnen vijfde editie Halve van Nijkerk

Negenhonderd hardlopers stonden afgelopen zaterdag 13 april aan de start bij de vijfde editie van de Halve van Nijkerk, powered by Av Nijkerk. Vanaf het Molenplein konden hardlopers aan de drie verschillende afstanden van start: de 5 km, de 10 km en het hoofdnummer, de halve marathon. De route van de ‘Bouw Logistics’ Halve Marathon van Nijkerk voerde ook door Nijkerkerveen en Hoevelaken. Bij de heren is de halve marathon overtuigend gewonnen door Garyi Hawery uit Lelystad in een tijd van 1.13.26. De tweede en derde plaats op het podium waren voor respectievelijk Daan van Doorn (1.15.07) en Rik Wolswinkel (1.15.25). Bij de dames was het overall podium als volgt: Sietske Altena (1.25.54), Charlotte Merijn uit Houten (1.28.04) en Jacobien Ruitenberg uit Kampen (1.29.04). In het Run!033 klassement gaan aan de leiding Rik Wolswinkel en Jeanique de Graaf. De volgende wedstrijd binnen het RUN!033 circuit voor punten is de Hooglandse Dorpsloop van Av Altis op woensdag 15 mei. In de tussenperiode vind je op de RUN!033 kalender nog de Obstaclerun Amersfoort op tweede paasdag en de Koningsnachtrun op vrijdag 26 april. (Foto: Harry van t Veld)