Nieuwe binnenkomers marathonranglijst Amersfoorters

Aan de Rotterdam Marathon van afgelopen zondag 7 april hebben meerdere Amersfoorters deelgenomen. Maurice Niessen liep in de Maasstad naar een mooie 2.36.02 en komt daarmee op de 11-de plaats in de ranglijst Amersfoortse mannen onder de drie uur. Hoewel op de elfde plek, is zijn tijd wel de beste tijd deze eeuw op de marathon gelopen door een Amersfoorter. Snelste Amersfoorter aller tijden is nog steeds Gerard Hol, die in 1993 in Eindhoven 2.23.54 liep. Inmiddels staan nu in totaal 89 mannen op de lijst Amersfoortse marathonlopers binnen de drie uur. Bij de vrouwen heeft de Amersfoortse Simone Gouw zondag in Rotterdam een uitstekende prestatie neergezet door in 3.28.26 te finishen op de Coolsingel. Simone neemt nu de 16e plaats in van de ranglijst Amersfoortse dames binnen de 3 uur en 30 minuten. De top drie is nog steeds Ella Witjes (2.56.34), Suzanne Hagevoort (2.59.10) en Sameena van der Meijden (2.59.12). Kijk voor de ranglijsten onder de menu-tab ‘uitslagen en eindstanden’.

Op de foto: Simone Gouw (met Rob van Kampen van Run2Day Amersfoort) in 2016 snelste dame op de Strava Challenge Marathon Amersfoort over 9,5 km.