Deelnemers Keistad Zwemloop genieten van de lente

Het is wel eens anders geweest wat betreft de weersomstandigheden tijdens de zwemloop Amersfoort; kou, wind en zelfs sneeuw zorgden ervoor dat de overgang van zwemmen in het relatief warme zwembadwater naar het hardlopen rondom het Sportfondsenbad een aanslag op spieren en motivatie werd. Menig duatleet gaf er na de nodige verkrampingen de brui aan. Vandaag is tijdens meer dan lenteachtige omstandigheden en na een afwezigheid van twee jaar door Av Triathlon weer een zwemloop georganiseerd. Nu ja twee jaar: vorig jaar organiseerde de Stichting Sportpromotie Amersfoort nog een succesvolle recreatieve zwemloop tijdens het openingsweekeinde van Amerena. Het loopparcours van deze recreatieve editie uit 2018 is dit jaar bijna ongewijzigd; via het Waterwingebied, langs de Rustenburgerweg naar bedrijventerrein De Wieken en weer terug. De zwemloop op deze laatste zondag van maart is tevens nationale kwalificatiewedstrijd voor het EK en WK aquathlon in 2019. Deelnemers hebben zich voor twee afstanden kunnen inschrijven; een kwart duatlon (1 km zwemmen en 10 km lopen), of een achtste (500 m zwemmen en 5 km lopen). Voor de jeugd t/m 13 jaar is er een 200 m zwemmen en 2 km lopen. Het was ook mogelijk als duo in te schijven. Organisator Lex Borghans van Av Triathlon vertelde tijdens de radio-uitzending van Eva Sport van vrijdagavond dat het aantal inschrijvingen voor de duo zwemloop wat tegenviel. Verder was hij wat inschrijvingen betreft zeer tevreden met deze eerste editie in het nieuwe sportcomplex Amerena.