Deelnemers Veluwepoortloop trotseren storm

Terwijl zaterdag in Den Haag de CPC loop vanwege de harde storm moest worden afgelast, kon in Nijkerk de Veluweloop gewoon doorgaan. De deelnemers aan de Veluwepoortloop moesten dus flink opboksen tegen de harde wind. Ondanks het weer -het was wel droog- stonden ruim tweehonderd hardlopers aan de start van de 18e editie van deze door Av Nijkerk uitstekend georganiseerde voorjaarsklassieker. Op de 5  kilometer ging de winst Camiel Kruiswijk, met een tijd van 17.17. Mathijs van Goor en Jaco Spiering werden tweede en derde. Snelste dame op de 5 km was Jeanique de Graaf in 20.30. Naomi Heimensen en Britt Hoff werden tweede en derde op de vijf. De tien kilometer is gewonnen door Bert Ruitenbeek in een mooie tijd van 36.51. Achter Bert finishten overall Henk Ruiter en Hugo Doornhof. Snelste dame was Willeke den Dikken in 45.16 gevolgd door Germien Krul (47.39) en Lydia van Middendorp (48.34).  In het RUN!033 circuit gaat bij de dames aan de leiding Jeanique de Graaf (2.863 p) en bij de heren Rik Wolswinkel (3.509 p). De volgende wedstrijd voor punten binnen het RUN!033 circuit is de Halve van Nijkerk op 13 april.

Foto: Mathijs van Goor (974) en Camiel Kruiswijk (959) aan de leiding vlak na de start
(foto Caspar Stuart)