Met de Veluwepoortloop van AV Nijkerk start de lente

Hoewel de lente pas over drie weken een feit is de meteorologische lente al begonnen. Op zaterdag 9 maart organiseert Av Nijkerk haar voorjaarsklassieker, de Veluwepoortloop en onderdeel van het RUN!033.com circuit 2018/2019. Deze gezellige, regionale loop voert je door het groene buitengebied van Nijkerk. De afstanden van 2, 5 en 10 km gaan vrijwel geheel over verharde wegen langs stukjes bos, mooie boerderijen en ontluikend voorjaarsgroen. De loop start op de Nachtegaalsteeg ter hoogte van voormalig Bad Bloemendal en eindigt op de atletiekbaan van AV Nijkerk aan het Hassemanpad 4. Hier kun je ook na-inschrijven tot een half uur voor de start en je inschrijfnummer ophalen. Kleedruimtes en douches zijn beschikbaar. Bovendien heeft Av Njjkerk er voor gezorgd dat enkele professionals van Fysiotherapiepraktijk Corlaer aanwezig voor advies, een korte behandeling of een sportmassage na afloop. Met je deelname aan de Veluwepoortloop steun je de Expeditie Peru, een initiatief van het Corlaer College in Nijkerk. Om 10.45 is er een run voor de kinderen. De 10 km start om 11.15 uur de 5 km om 11.20 uur.
https://www.avnijkerk.nl/veluwepoortloop/
foto: Caspar Stuart