Lars Cazander overtuigende winnaar Amersfoortse Bergcross

De Amersfoortse Bergcross is bij de heren overtuigend gewonnen door Lars Cazander. In de wedstrijd bij de mannen over totaal 8,8 km moest het sterk geaccidenteerde parcours vier keer worden gerond. Cazander finishte in precies 31 minuten. Vorig jaar werd Cazander ook al eerste op de heuvels van het Amersfoortse ‘Klein Zwitserland’, in 30.57. In zijn kielzog kwam de Italiaan Daniele Giardiello 31 tellen later over de finish. Koen van Dijk werd derde in 31.48. Bij de dames was de uitdaging het rondje drie keer te slechten, en dus werd de Bergcross voor de dames een strijd over 6,6 kilometer. Eerste dame was de Amersfoortse Nicole Philippens (27. 46) die goed gas moest geven in de eindfase om Larissa Mars voor te blijven (27.49). Jeanine van de Klashorst werd derde in 28.20. Vermeldenswaard is overigens de prestatie van Rik Goethals (Av Triathlon) die vandaag tijdens het NK 10 km, Groet uit Schoorl Run, de derde tijd ooit door een Amersfoorter gelopen op de 10 km heeft neergezet: 30,38! Michel Butter en Susan Krumins waren vandaag de winnaars van het NK 10 km. In tussenstand van het RUN!033 circuit is de top 3 bij heren respectievelijk: Rik Wolswinkel, Co Post en Bert Ruitenbeek. Bij de dames: Jony Heerink, Jeanique de Graaf en Larissa Mars. De volgende wedstrijd in het RUN!033 circuit is de Veluwepoortloop van Av Nijkerk in Nijkerk, op zaterdag 7 maart.

foto: Koen van Dijk (hij werd derde in 31,48) tijdens de Bergcross van zondag 10-2-2019. Foto Harry van t Veld