Beweegrondjes/Running trails

Verspreid door Amersfoort zijn verschillende routes uitgezet, variërend van 3 tot 9 kilometer. Gewoon heerlijk een rondje hardlopen of wandelen langs een veilige, afwisselende route, vlakbij huis. Trainen op afstand en tijd kan ook: de kilometers (per 100 meter) staan onderweg aangegeven. De beweegrondjes zijn een initiatief van de Stichting Marathon Amersfoort en de gemeente Amersfoort in samenwerking met Run!033.com en gezondheids- en welzijnsinstellingen in Amersfoort.|
|
In and around Amersfoort you’ll find various trails for running, varying from 3 to 9 kilometers. The distances (per 100 meters) are indicated on the pavement. The running trails are an initiative of the Marathon Amersfoort and the municipality of Amersfoort in collaboration with Run!033.com and health and welfare institutions in Amersfoort.

 

 

Rondje Leusderkwartier
Dit Beweegrondje is 3,4 km en mede mogelijk gemaakt door de Gezonde Wijk Amersfoort Zuid, waarbij samengewerkt wordt aan gezondheid en zorg en welzijn met elkaar verbonden worden. Het Beweegrondje in Amersfoort Zuid draagt bij aan één van de wijk speerpunten van de Gezonde Wijk: ‘Bewegen stimuleren’. De beweegrondjes worden ondersteund door de Stichting Marathon Amersfoort en RUN!033.com

Bekijk hier het rondje op Strava (segment). View the running trail on Strava (segment) here.

 

 


Rondje Zielhorst

Het beweegrondje Zielhorst is in december 2016 geopend. Het beweegrondje is 3,2 km en mede mogelijk gemaakt door KeiVitaal Zorgverleners i.s.m. SRO, de gemeente Amersfoort, de Bas van de Goor Foundation en het Jeugd Sport Fonds.  Het startpunt vind je bij Wijkcentrum ‘t Middelpunt, Spinetpad 2, Amersfoort.

De route staat ook als segment op StravaView the running trail on Strava (segment) here.

 

 

 

Rondjes Vathorst
De Beweegrondjes Vathorst zijn 3 kilometer en 4 kilometer lang. De bewegwijzering is aangeven met termoplast pijlen en elke 100 meter is de afstand aangegeven. Als je de beide routes combineert loop je 8,5 km. De route is mede mogelijk gemaakt door Vathorst Gezond!, het medisch centrum aan de Wervershoofstraat 361.

 

 

 

Rondje binnenstad
Het Beweegrondje Binnenstad is een parcours van 3 kilometer, langs water, oude stadsmuren en monumentale bomen. Het startpaneel van de route staat bij de Kei, Arnhemsestraat. De route is mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO

Bekijk hier het Strava segment van het rondje. View the running trail on Strava (segment) here.

 

 

 

Rondje Meridiaan
Het Beweegrondje Meridiaan is een afwisselend parcours van 2,3 kilometer, langs wel vijf speelplekken. De route start op het speelterrein van Orion. De route is mede mogelijk gemaakt door B.Slim Amersfoort

Bekijk hier het Strava segment van het rondje.
View the running trail on Strava (segment) here.

 

Rondje Berg Zuid
Het Beweegrondje Berg Zuid is 3,5 kilometer, en start op de Leusderweg ter hoogte van voetbalvereniging Amsvorde. Ter hoogte van de Pasteurstraat kan worden overgestapt op het beweegrondje Leusderkwartier (3,4 km). De route Berg Zuid is mede mogelijk gemaakt door Gezonde Wijk Amersfoort.

Bekijk hier het Strava segment van het rondje.
View the running trail on Strava (segment) here.

 

 

 

Rondje De Hoef 4 km
Het Beweegrondje op bedrijventerrein De Hoef is 4 kilometer, en start bij station Amersfoort Schothorst op het Inputplein.  Via de tunnel onder het station kan worden overgestapt op het Rondje Zielhorst (3,2 km) De route Hoef is mede mogelijk gemaakt door Raet Amersfoort.

Bekijk hier het Strava segment van het rondje.
View the running trail on Strava (segment) here.

 

 

Verwacht:
De komende jaren zet de Stichting Marathon Amersfoort, en het hardloopplatform RUN!033.com en samen met de gemeente Amersfoort, tien routes uit in Amersfoortse wijken. In de planning staan ook het beweegrondje Schothorst, Hoogland-West, Randenbroek en Station/Dierentuin.