Beweegrondjes

Kom in beweging en loop een beweegrondje. Verspreid door Amersfoort zijn en worden verschillende routes uitgezet, variërend van 3 tot 9 kilometer. Gewoon heerlijk een rondje hardlopen of wandelen langs een veilige, afwisselende route, vlakbij huis. Trainen op afstand en tijd kan ook: de kilometers (per 100 meter) staan onderweg aangegeven. De beweegrondjes zijn een initiatief van de Stichting Marathon Amersfoort en de gemeente Amersfoort in samenwerking met Run!033.com en gezondheids- en welzijnsinstellingen in Amersfoort.

 

 

 

Rondje Leusderkwartier
Dit Beweegrondje is 3,4 km en mede mogelijk gemaakt door de Gezonde Wijk Amersfoort Zuid, waarbij samengewerkt wordt aan gezondheid en zorg en welzijn met elkaar verbonden worden. Het Beweegrondje in Amersfoort Zuid draagt bij aan één van de wijk speerpunten van de Gezonde Wijk: ‘Bewegen stimuleren’. De beweegrondjes worden ondersteund door de Stichting Marathon Amersfoort en RUN!033.com

Bekijk hier het rondje op Strava (segment).

 

 


Rondje Zielhorst

Het beweegrondje Zielhorst is in december 2016 geopend. Het beweegrondje is 3,2 km en mede mogelijk gemaakt door KeiVitaal Zorgverleners i.s.m. SRO, de gemeente Amersfoort, de Bas van de Goor Foundation en het Jeugd Sport Fonds.  Het startpunt vind je bij Wijkcentrum ‘t Middelpunt, Spinetpad 2, Amersfoort.

De route staat ook als segment op Strava: https://www.strava.com/segments/13801984

 

 

 

Rondjes Vathorst
De Beweegrondjes Vathorst zijn 3 kilometer en 4 kilometer lang. De bewegwijzering is aangeven met termoplast pijlen en elke 100 meter is de afstand aangegeven. Als je de beide routes combineert loop je 8,5 km. De route is mede mogelijk gemaakt door Vathorst Gezond!, het medisch centrum aan de Wervershoofstraat 361.

 

 

 

Rondje binnenstad
Het Beweegrondje Binnenstad is een parcours van 3 kilometer, langs water, oude stadsmuren en monumentale bomen. Het startpaneel van de route staat bij de Kei, Arnhemsestraat. De route is mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO

Bekijk hier het Strava segment van het rondje

 

 

 

Rondje Meridiaan
Het Beweegrondje Meridiaan is een afwisselend parcours van 2,3 kilometer, langs wel vijf speelplekken. De route start op het speelterrein van Orion. De route is mede mogelijk gemaakt door B.Slim Amersfoort

Naar het Strava segment

 

Rondje Berg Zuid
Het Beweegrondje Berg Zuid is 3,5 kilometer, en start op de Leusderweg ter hoogte van voetbalvereniging Amsvorde. Ter hoogte van de Pasteurstraat kan worden overgestapt op het beweegrondje Leusderkwartier (3,4 km). De route Berg Zuid is mede mogelijk gemaakt door Gezonde Wijk Amersfoort.

Naar het Strava segment

 

 

 

Rondje De Hoef 4 km
Het Beweegrondje op bedrijventerrein De Hoef is 4 kilometer, en start bij station Amersfoort Schothorst op het Inputplein.  Via de tunnel onder het station kan worden overgestapt op het Rondje Zielhorst (3,2 km) De route Hoef is mede mogelijk gemaakt door Raet Amersfoort.

Naar het Strava segment

 

 

Verwacht:
De komende jaren zet de Stichting Marathon Amersfoort, en het hardloopplatform RUN!033.com en samen met de gemeente Amersfoort, tien routes uit in Amersfoortse wijken. In de planning staan ook het beweegrondje Schothorst, Hoogland-West, Randenbroek en Station/Dierentuin.