Eemmeerloop zaterdag 13 mei

Op zaterdag 13 mei organiseert Atletiekvereniging Quo Vadis uit Bunschoten-Spakenburg voor de 33e keer de Eemmeerloop, een loop van 50 km rondom het Eemmeer met start en finish in hartje van Spakenburg. De Eemmeerloop is onderdeel van het Run!o33 circuit. Aan de eerste editie in 1985 namen zeven ploegen deel. Destijds kon alleen in estafettevorm worden gelopen maar tegenwoordig is het ook mogelijk de afstand solo af te leggen of als  duoloop waarbij ieder exact 25 km loopt. De wissel is dan op de Stichtse Brug. De start van de Eemmeerloop is om 11.00 uur. Afhalen startnummers, en kleedruimte is op sportpark ‘De Westmaat’ in sporthal ‘De Toekomst’, op ongeveer 300 meter van de start op het Spuiplein in Spakenburg. Op 13 mei wordt ook een  5km en een 10 km loop georganiseerd.

http://www.quovadisbunschoten.nl/

foto: AVTriathlon